Yaz Aylarında Burun Estetiği Yaptırılabilir Mi?

Avatar
hayallerinin peşinde... çok okuyan,azıcık yazan,daima gülen bir meczup...

 

Yapılan estetik operasyonlar arasında burun estetiği birinci sırada yer almaktadır. Burun estetiği olmak isteyen 18 yaş üstü öğrenciler için yaz tatilleri ideal zamanlar olarak ortaya çıkmaktadır. Genel kanı olarak yaz aylarında estetik burun ameliyatları yaptırılmaz gibi bir algı var. Bununla birlikte kış aylarında işinden uzaklaşma imkanı olmayanlar da estetik operasyonlar için yaz aylarını tercih etmektedir.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı, yaz aylarında burun estetiği yaptırma konusunda; “Yaz aylarında burun estetiği olmaz diye bir kural yoktur, uygun bilgilendirme ve birkaç maddeye dikkat ederek, siz de bu yaz tatilinizi hayal ettiğiniz buruna kavuşmak için değerlendirebilir, sonbaharda okul veya işinize yepyeni bir çehre ile başlayabilirsiniz.” dedi.

Burun estetiği, kadınlar kadar erkeklerinde rağbet ettiği bir operasyondur. Burun estetiği sayesinde kişinin özgüveni artmaktadır. Bu ameliyatta burun şekli isteğe bağlı olarak düzeltilmekte, küçültülmekte veya büyütülmektedir. Fakat her bireyin anatomik yapısı farklı olduğundan dolayı, burun estetiği “kişiye özel” uygulanmalıdır.

Burun estetiği sonrası güneşten korunma önemli

Burun estetiği operasyonunun yılın dört mevsimi 365 günü uygulanabileceğini söyleyen İnanlı, yaz ayında burun estetiği ameliyatı yapılmaz diye bir kuralın olmadığını belirtti. Fakat yaz aylarında yapılan burun ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri güneş ışınlarından korunmaktır. Hastalar 1- 1.5 ay boyunca direkt güneş temasından kaçınmalıdır, dışarı çıkarken ise koruyucu faktörü yüksek güneş kremini 2 saatte bir uygulamalı ve geniş gölgelikli şapkalar takmalıdır. Hastaların yine 1-1.5 ay sonra güneş kremi koruması altında denize girip çıkmaları, burun içi kabuklanmaların azalması ve burun içi iyileşmesi açısından oldukça faydalıdır.

Burun estetiğinde en temel unsur doğal bir görünüm elde etmektir.

Güzel burun kavramı hastadan hastaya değişen bir kavramdır. Hastanın kendisinde ameliyat sonrası nasıl bir burun görmek istediği, bizlerin değerlendirmemizde ve ameliyatı planlamamızda en önemli yeri teşkil etmektedir. Düzgün, güçlü, şık, simetrik, doğal görünümlü bir burun, yüzün orta yerinde, gözler, dudaklar, alın ve yanaklar ile uyum içinde olmalı, yüzün bütünün güzelliğini vurgulamalıdır. Kaş ve gözlerin görünümü güzelleşmeli, hatlar yumuşamalı, gözlerde öz güvenli, şık, ışıl ışıl bir ifadeyi desteklemelidir. Bu etkilerin elde edilmesi için operasyon öncesinde başarılı bir iletişim, planlama ve eldeki malzeme ile ortaya çıkartılacak olan en iyi yeni burnun tasarlanması gerekmektedir.

Cilt Bakımının Önemi

Ameliyattan sonra yaklaşık bir hafta 10 gün flasterlerin ve plastik alçıların altında kalarak ezilen, yağlanan ve günlük temizliği bozulan cildin flasterler çıktıktan sonra cilt bakımı önem kazanmaktadır. Kalın ve yağlı bir cilt yapısına sahip olan kişilerde bu konu üzerinde daha çok durmalı ve operasyon sonrası cilt bakımı yaptırarak gözeneklerin açılmasına, yağlanma, pütürlenme ve ciltte meydana gelmiş olan kızarıkların giderilmesine katkıda bulunmalıdırlar.

Flasterler çıkıp burun cildi açıkta hava ile temas etmeye başladıktan sonra, günlük banyo, günlük cilt temizliği ve sivilceler, pütürlenmeler için de önerilebilecek bir takım cilt temizlik kremleri ile cildin doğal dengesine kısa sürede kavuşması sağlanır. İlk kontrollerin ardından hastalar daha detaylı cilt bakımı yaptırabilirler.

Burun estetiği günümüzde oldukça popüler estetik operasyonlardan biridir. Burun yapısına yapılacak sihirli bir dokunuşla, yüzün çehresi çok büyük bir değişime uğramaktadır. Burnun iyileşme süresi biraz zaman alsa da, sonrasında elde edilecek yüz güldürücü ifade dikkate alındığında, bu yaşananlara değecektir.

Beğen
Beğen Aşık Oldum Haha Vay Canına Üzgünüm Kızgınım

CEVAP VER