İmplant Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Madde

Avatar
hayallerinin peşinde... çok okuyan,azıcık yazan,daima gülen bir meczup...

 

Türkiye’nin ilk ve kapsamlı A Tipi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Dentakademi, İstanbul’da 1500 m2’lik alanda 1 ameliyathane, 1 sedasyon ünitesi, 2’si çene cerrahisi olmak üzere toplam 14 ünit, 25 hekim, teknoloji ürünü panaromik, sefalometrik ve 3D volümetrik tomografi ve röntgen cihazları ile hasta ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

Son yıllarda diş alanında gelişen implant uygulamalarında hastalar özellikle nelere dikkat etmeliler? Ne gibi sorunlarla karşılaşabilirler? gibi İmplant uygulamalarında merak edilen 4 soruyu Dr. Emre Çimen maddeledi.

1-İmplant tedavisi nedir?

İmplant tedavisi, 18 yaşını doldurmuş ve diş eksikliği olan tüm kişiler için uygulanabilecek bir tedavi yöntemidir. Hastanın tek dişi ya da birden fazla dişi eksik olsun veya ağızında hiç diş bulunmasın dental implant uygulamaları bu diş eksikliklerinin telafi edilmesinde güvenilir ve sağlıklı bir tedavi yöntemidir.

2-İmplant uygulamasından sonra iyileşme süreci nasıl gerçekleşir?

İmplant uygulandıktan sonra, implant ve kemiğin birbirlerine kaynaması anlamına gelen, “osseointegrasyon” sürecine girilir. Bu süreç 2 ile 6 ay arasında yapılan işleme, kemiğin kalitesi gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Bu süreç, ağzında hiç diş bulunmaya veya ön bölgede diş eksikliği olan hastalarda estetik ve fonksiyonel kaygılar ortaya çıkarmaktadır.

Bu tip hastalara artık implantın yapıldığı gün, implantlardan destek alan sabit bir protez uygulanarak bu kaygılar ortadan kaldırılır ve bu süreci hastanın daha konforlu geçirmesi sağlanır.

3-İmplant tedavisinin riskleri nelerdir?

Tüm tıbbi tedaviler gibi implant uygulamalarının da riskleri mevcuttur. Bu risklerin başında, işlem sonrası oluşabilecek konforsuzluklar ve işlem sırasında anatomik yapılara zarar verilmesi sayılabilir. İşlem sonrası oluşabilecek konforsuzluklar olarak ağrı, şişlik ve kanamayı sayabiliriz.

Neticede implant uygulaması cerrahi bir uygulamadır ve bu tür şikayetler işlem sonrası ilk birkaç gün olabilmektedir. Eğer hekimin işlem sonrası direktiflerine uyulur ve reçete edilen ilaçlar doğru bir şekilde kullanılırsa bu süreç sıkıntısız bir şekilde, kolaylıkla atlatılabilinir. İmplantın anatomik yapılara zarar vermesi ise ciddi bir komplikasyondur. Bu durumda kalıcı ya da geçici hasarlar meydana gelebilir. Bu tür durumların oluşmasını engellemek için detaylı bir muayene ve doğru bir planlama yapılması şarttır.

4-İmplant yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?

Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar olarak, tedaviyi uygulayacak hekimin bilgi ve tecrübe yeterliliği olması ve implantın uygulanacağı klinikteki hijyen ve sterilizasyon kurallarına riayet edilmesidir. Hastaların kendilerine uygulanacak implantlar hakkında bilgi almalarının en doğal haklarıdır ve işlem sonrası kendilerine verilecek implant sertifikalarını saklamaları ileri dönemde oluşabilecek sıkıntıların çözümünü kolaylaştıracaktır.

Beğen
Beğen Aşık Oldum Haha Vay Canına Üzgünüm Kızgınım

CEVAP VER