Eczacı Odası Hasta Bezi Geri Ödeme Koşulunu Açıkladı

Ordu ve Afyonkarahisar Eczacı Odaları, uygulamada karşılaşılan sorunlar üzerine hasta bezlerinin geri ödeme koşulları hakkında açıklama yaptılar.

Ordu Eczacı Odası’nın açıklaması şöyle

Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması (raporda idrar veya gaita inkontinansına neden olan primer tanının belirtilmesi kaydı ile) nedeni ile hasta alt bezi/ külotlu hasta alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4 (dört) adedi geçmemek üzere en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda, rapora istinaden tüm hekimlerce reçetelendirilmesi durumunda Kurumca bedelleri karşılanır. (Rapor fotokopisinin aslı gibidir onayı reçeteyi yazan hekim veya Başhekim tarafından yapılmalıdır.Rapor tek hekim veya sağlık kurulu raporu olabilir.)

  • Hasta alt bezi/külotlu hasta alt bezi bedellerinin karşılanmasında, Kurum TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı aranmaz. (Şu an için barkod kesilmesi istenmemektedir.)
  • İdrar inkontinansı ve gaita inkontinansı olan hastalara hasta alt bezi/ külotlu hasta alt bezi ve hidrofilik kendinden kayganlaştırıcılı sonda fatura edilmesi halinde Kurumca bedeli karşılanır.
  • Sadece idrar inkontinansı olan hasta alt bezi/ külotlu hasta alt bezi kullanan hastalara hidrofilik kendinden kayganlaştırıcılı sonda fatura edilmesi halinde, hidrofilik kendinden kayganlaştırıcılı sonda Kurumca bedeli karşılanmaz.
  • Sağlık raporunda; kolostomili hastalarda idrar inkontinansı, ürostomili hastalarda gaita inkontinansı olduğunun belirtilmesi halinde hasta alt bezinin/ külotlu hasta alt bezinin Kurumca bedeli karşılanır.

Hasta bezi raporları ve tıbbi malzeme geri ödeme koşulları hakkında

Yönetim Kurulumuzun Afyonkarahisar SSGM ile yaptığı görüşme neticesinde SGK medikal sözleşmeli eczanelerin hasta bezi karşılarken dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

  • Yetişkin/Çocuk hasta alt bezi raporlarında SUT Ek 3C/4’e göre; tek başına R32 üriner inkontinans tanısı yeterli değildir.
  • Raporda üriner inkontinansa sebep olan primer hastalığın (Nörojenik Mesane, Bunama Alzheimer, Serebral Palsy v.b) mutlaka belirtilmesi gerekmektedir.
  • Eğer raporda R32 üriner inkontinans yerine sadece primer hastalık varsa, primer hastalığa ek olarak rapora üzerinde “mesane ve rektum kontrolü yoktur.” açıklamasının olması gerekmektedir.
  • 18 yaş altı hastalar kilosuna göre çocuk veya erişkin hasta bezi kullanabilir ancak 18 yaş üstü hastada çocuk hasta bezi fatura edilemez.
  • Erişkin/ Çocuk hasta bezleri reçetede belirtildiği takdirde maksimum 2 aylık dozda 60 günde (4×1)’den 240 adet kuruma fatura edilebilir. Reçeteye hasta bezi ambalajındaki barkodun eklenmesine gerek yoktur.
  • Varis Çorabı karşılarken reçetede, raporda ve verilen ürünün barkodu üzerinde tek veya bir çift yazıyor olmasına dikkat edilmesi gereklidir. (Verilen ürünün kutusunda bir çift çorap varsa reçete, barkod ve raporda da bir çift yazıyor olmalıdır.)

 

Beğen
Beğen Aşık Oldum Haha Vay Canına Üzgünüm Kızgınım

CEVAP VER