Dünyanın Görmüş Olduğu En Kötü Kolera Salgını Yemen’de 1400 Can Aldı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 27 Nisan’dan bu yana 218 bin 798 şüpheli kolera vakasının tespit edildiğini, hastalık nedeniyle bin 400 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Yemen’de nisan ayından bu yana kolera salgını nedeniyle bin 400 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

UNİCEF’in yardımcı direktörlerinden Anthony Lake dünyanın görmüş olduğu en dramatik kolera salgını ile karşılaşıldığını ve her geçen gün coğrafik olarak salgının genişlediğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Yemen‘deki acil durum danışmanı Dr. Ahmet Zouiten ise, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında, 27 Nisan’dan bu yana 218 bin 798 şüpheli kolera vakasının tespit edildiğini belirtti.

Ülkedeki sağlık makamlarının önüne geçemediği kolera salgını için DSÖ, Kızılhaç ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) gibi uluslararası örgütler tarafından Yemen’e tıbbi malzeme gönderilmişti.

Yemen’de 2 yıldır süren çatışmalar kolerayı tetikliyor

Yemen’de iki yıldan uzun süredir devam eden çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş yaklaşık 3 milyon kişinin, temiz içme suyu olmaması ve atıkların toplanamaması sonucu hemen her gün koleraya yakalanma riski bulunuyor.

Küresel ısınma kuraklık ve kolera…

Son 8 aydır temizlik işçilerinin maaşlarını alamaması ve iş bırakmaları ise kolerayı artıran sebepler arasında…

Kolera salgını ülkedeki sağlık sistemini çökme noktasına getirirken küresel ısınma sonucu kuraklık yüzünden koleranın çok hızlı yayıldığı da iddia ediliyor.

BM’den Yemen için çağrı

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Yemen’deki halkın acılarının dinmesi için çatışmaların sona ermesi gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Yemen’deki halkın acılarının dinmesi için çatışmaların sona ermesi gerektiğini belirterek, “Yemen’deki insani durumun tarifi imkansız. Parmakları tetikte olanların öncelikle çatışmaları bırakması gerekiyor.” dedi.

“Yemen’deki insani durumun tarifi imkansız. Parmakları tetikte olanların öncelikle çatışmaları bırakması gerekiyor.” diyen Stephane Dujarric, ülkede siyasi çözüme ihtiyaç olduğunu, BM’nin tarafları masada buluşturmaya çabaladığını ifade etti.

Beğen
Beğen Aşık Oldum Haha Vay Canına Üzgünüm Kızgınım

CEVAP VER