Diş Beyazlatmada Doğru Bilinen 5 Yanlış

 

Diş beyazlatma konusunda halk arasında birçok yanlış inanış var.

Dt. Ezgi Tufan Eremre, diş beyazlatma konusunda yaygın olarak doğru diye kabul edilen 5 yanlış maddeyi “Pembe Nar” okuyucuları için açıkladı.

Dişlerimizi kabartma tozu ile beyazlatabiliriz (Yanlış)

Kesinlikle hayır, kabartma tozu, sokaklarda tezgahlarda satılan diş tozları kesinlikle diş beyazlatma için kullanılmamalıdır. Dişlerinizin yüzeyini çizip, ileride daha fazla leke tutmasına ya da mine yüzeyinin aşınıp dişlerin sarı tabakasının ortaya çıkmasına neden olur, ayrıca dişetlerinize de zarar verebilirsiniz.

Bir kere beyazlatılan diş daima beyaz kalır (Yanlış)

Beyazlatma (bleaching) uygulanan dişler, kullanıcıya bağlı olarak 2 yıl beyaz kalır. Dişlerin yüzeyi, yani mine tabakasının yapısı deliklidir, eğer sigara, çay, kahve, alkol, boyalı madde içeren poşet çayları sık tüketiyorsanız bu delikler boyanacak ve dişiniz yine koyu renkli görünmeye başlayacaktır.

Lazerle diş beyazlatma işlemi yavaş bir yöntemdir (Yanlış)

Lazerle beyazlatma yöntemi bir diğer deyişle ofis tipi beyazlatma ve hızlı bir yöntemdir. Hastanın dişlerine özel bir jel sürerek 30-45 dk cihaz altında tutarız. Yine kişiye göre değişmekle birlikte, dişlerin rengi 3-4 ton beyazlar.

Beyazlatma her yaşta yapılır (Yanlış)

Diş beyazlatma, 18 yaş altındakilere yapılmaz. Diş minesindeki delikler, diş pulpası bu yaşlarda daha geniş, bazı dişlerin de kök oluşumu henüz tamamlanmadığı için beyazlatma işlemi dişe zarar verebilir.

Diş fırçasını fazla sert kullanmak dişlerin beyazlamasına etki eder (Yanlış)

Diş fırçasını fazla sert kullanmak, dişleri beyazlatmaz aksine bir süre sonra beyaz mine tabakasını aşındıracağı için dişlerin daha sarı görünmesine neden olur. Hatta ilerleyen vakalarda aşınma iyice arttığı, dişin koruyucu tabakası tamamiyle inceldiği için çürük olmadığı halde sıcakta soğukta sızlama, konuşurken kamaşma hissedilebilir.

Beğen
Beğen Aşık Oldum Haha Vay Canına Üzgünüm Kızgınım

CEVAP VER