Kanser Tedavisi Gören Hastalar Reçeteyle Egzersiz Yapacak

Düzenli egzersizin kanserle mücadeledeki olumlu etkisi tıp dünyasında giderek daha fazla önemseniyor. Avustralya’daki kanser uzmanları da hem tedavinin etkinliğini hem de hastanın vücut direncini artırmak için bundan böyle hastaların reçetelerine “egzersiz” yazacak. Yani kanser hastaları doktor talimatıyla ve gözetiminde egzersiz yapacak.

Avustralya Klinik Onkoloji Cemiyeti tarafından yayımlanan yeni tedavi yönergesinde kemoterapi ve radyoterapinin yanı sıra egzersiz de bulunuyor. Ülkedeki 25 kanser merkezinden de egzersiz tedavisine destek geldi.

Kanser tedavisi, haftada en az 150 dakika yürüyüş, bisiklet ya da yüzme egzersizi içeriyor. Hastalar buna ek olarak haftada üç kez “kas geliştirici” ağırlık çalışması yapacak.

Spor yapan hastaların durumları daha iyi

Avustralyalı uzmanlar, istirahat yerine spor yapan hastaların durumlarında gözle görülür iyileşme olduğunu söylüyor. Hastaların egzersizden psikolojik ve fiziksel olarak fayda sağladığı belirtiliyor.

Avustralyalı doktorlar, “Hastaları pamuklara sarmanın bir faydası olmadığını gördük” diyor.

Tedaviden sonraki ilk 24 saat ve yüksek ateşte egzersiz yapılmamalı

Egzersizin devlet tarafından karşılanan bir tedavi olarak sınıflandırılması gerektiği savunuluyor. Ancak uzmanlar, sporun doktor kontrolünde yapılmasının önemine vurgu yapıyor. Yüksek ateş durumunda, kemoterapi ya da radyoterapiden sonraki ilk 24 saat egzersiz yapılmaması gerekiyor.

Beğen
Beğen Aşık Oldum Haha Vay Canına Üzgünüm Kızgınım

CEVAP VER