İleri Evre Meme Kanseri İçin Biyonik Nanocihazlar Geliştirildi

Çinli bilim insanları, ileri evre meme kanserinin tedavisi için biyonik nanocihazlar geliştirdi. İleri evre meme kanserli farelerde denenen cihazın, tümörleri yüzde 98,2 oranında temizlediği belirtildi.

İleri evre meme kanserinde kullanılan tedaviler bir süre sonra etkinliğini kaybedebiliyor. Kanser hücrelerinin ilaçlara direnç geliştirmesi sonucu tedaviler işe yaramıyor ve hasta için hayati risk oluşuyor.

Ancak Çin’de geliştirilen biyonik nanocihazlar,ileri evre meme kanserlerinde umut niteliği taşıyor.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Bilimleri Akademisine bağlı Şanghay Tıbbi Malzeme Enstitüsünce, vücudun içine yerleştirilebilen kırmızı kan hücresi ile kaplı bu biyonik nanocihaza rHS-DTX adı verildi.

İleri evre meme kanserli farelerde denenen cihaz, tümörleri yüzde 98,2 oranında temizledi. Farelerin organlarında ve kan hücrelerinde daha sonra yapılan incelemede zehirlenme olmadığı gözlemlendi.

Çalışma “Advanced Functional Materials” dergisinde yayımlandı.

DNA nanorobotlarının da kanserle mücadele etkili olduğu belirtildi

Çin’de son zamanlarda nano teknolojinin tıpta kullanımına yönelik çalışmalar yoğunlaştı. İki hafta önce de Çin Ulusal Nanobilim ve Teknoloji Merkezinin (NCNST) 5 yılda geliştirdiği DNA nanorobotlarının kanser tedavisinde başarılı olduğu açıklanmıştı.

Beğen
Beğen Aşık Oldum Haha Vay Canına Üzgünüm Kızgınım

CEVAP VER