Süt İzinleri Döner Sermayeden Kesilmeyecek

 

4. Dönem Toplu Sözleşmelerinde kabul edilen değişikliğe göre, sağlık çalışanlarının yasal süt izinlerinden döner sermaye kesintisi yapılamayacak. Söz konusu değişiklik 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecek.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını temsilen toplu sözleşmeye katılan Sağlık-Sen, geçmiş yıllardaki kazanımlarına ek yeni kazanımlara imza attı.

1 Ocak 2018’de yürürlüğe girecek mutabakat metnine göre, süt izni kullanan sağlık çalışanlarının döner sermayesinden kesinti yapılmayacak. Yine ayda 5, yılda 12 güne kadar olan senelik izinlerde de döner sermaye kesintisi yapılmayacak.

Bunun yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda yaşlı, ağır engelli ve çocuklara hizmet veren yatılı kuruluşlarda görev yapanlara sosyal hizmet tazminatı olarak ilave 10 puan ek ödeme (101 TL) verilmesi de toplu sözleşmede kabul edildi.

Sağlık-Sen’in elde etiği toplu sözleşmeye diğer kazanımları ise şu şekilde:

“663 sayılı KHK’ya tabi sözleşmeli personelin ayda 5 yılda 12 güne kadar olan yıllık izinlerinde ve süt izinlerinde ek ödemelerinden kesinti yapılmaması sağlandı. İcap nöbet ücretlerinin tüm sağlık çalışanlarına ödenmesi için düzenleme yapılacak.

Yükseköğretim kurumlarındaki adaletsiz döner sermaye katsayıları ile ilgili çalışma yapılması ve neticelendirilmesi karara bağlandı.

112 çalışanlarının almak zorunda oldukları eğitimlerde geçen sürelerinde döner sermaye ek ödemelerinin eğitim alanlarda yılda 10 gün için, eğitimi verenlerde yılda 20 gün için özellikli birim katsayısı üzerinden değerlendirilmesi sağlandı.

AFAD’a bağlı kamplardaki sağlık tesislerinde görev yapanların döner sermaye tavan oranlarının yüzde 200 olması sağlandı. Gaziantep, Kilis, Hatay ve Şanlıurfa illerinde kampların dışındaki sağlık tesislerinde görev yapanların döner sermaye tavan oranlarının yüzde 180 olması sağlandı.

Hastanede çalışan diş tabiplerinden hastane ortalamasının altında kalanların döner sermaye ek ödemelerinin hastane ortalaması üzerinden ödenmesi sağlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda çalışanların dini bayramlardaki nöbet ücretlerinin günlük 5, haftalık 14 saate çıkarılması sağlandı.

İmzalanan genel toplu sözleşmeye göre ise; bütün kamu görevlileri 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ay için yüzde 3,5; 2019 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı içinse yüzde 5 oranında zam alacak.

Buna göre 2018 yılı kümülatif zam oranı yüzde 7,20; 2019 yılı kümülatif zam oranı da yüzde 9,20 oldu. 6 aylık enflasyon oranı, 6 aylık yüzdelik zam oranından fazla çıkarsa, enflasyon farkı ödenecek”.

Meraklı Hastalar

Merak Et, Sağlıklı Kal!

Paylaş
Yayınlayan
Meraklı Hastalar

Önceki Yazılar

Akromegali nedir? Akromegali hastalığının tedavisi var mı?

Halk arasında ‘büyüme hastalığı’ olarak bilinen Akromegali, ciltte et benlerinde ve benlerde artış, dudak, burun…

% gün önce

GEN, HIV ve kanser alanında önemli iş birliğine imza attı

GEN, Jaguar Health Inc. ile önemli bir ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attı. GEN,…

% gün önce

Türkiye’de bir ilk olan uniGEN projesi 1.000’den fazla öğrenciye ulaştı

Yenilikçi tedaviler ve nadir çözümler sunan GEN, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç şirketlerinden biri olarak…

% gün önce

“BU İŞ SANDIĞINDAN BÜYÜK” KAMPANYASI BAŞLIYOR

Günümüzde küresel bir salgın olarak nitelendirilen obezitenin, irade eksikliği ile açıklanabilecek basit bir yapıda olmadığı,…

% gün önce

GEN, YENİLİKÇİ İLACI SUL-238’İN FAZ 1 ÇALIŞMASINI BAŞLATTI

GEN, Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılması hedeflenen yenilikçi araştırma ilacı SUL-238'in sağlıklı gönüllülerle…

% gün önce

Humanis, Altın Havan Ödülü’ne layık görüldü

İnsan odaklı sağlık felsefesini benimseyen Humanis, 13. Altın Havan Ödülleri’nde nadir hastalıklardan biri olan Serebrotendinöz…

% gün önce