Kategoriler: Sağlık Haberleri

Sürekli aşı mı olacağız?

İngiltere’de hükümete aşı programı konusunda tavsiyeler veren Prof. Dr. Andrew Pollard, pek çok kişinin merak ettiği “Sürekli aşı mı olacağız?” , “Hatırlatma dozu belirli aralıklarla tekrarlanmak zorunda mı?” gibi sorulara yanıt verdi.

Aşılama ve Bağışıklık Ortak Komitesi Başkanı Prof. Andrew Pollard merak edilen sorulara yaptığı bir açıklamayla cevap vererek akıllardaki soru işaretlerini giderdi. Dünyadaki herkesin Covid-19 enfeksiyonuna karşı düzenli olarak aşılanmasının sürdürülebilir olmayacağını belirten ünlü uzman, bunun gerekli olmayabileceğini de vurguladı.

Oxford Üniversitesi’nin aşı grubunun da başkanı olan Prof. Pollard, bunun yerine, en fazla risk altında olan kişilerin tespit edilmesi gerektiğini ve o kişilere öncelik verilmesini vurguladı.

“BU GERÇEKTEN SÜRDÜLEBİLİR DEĞİL”

Pollard, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Bu gerçekten sürdürülebilir değil. Maliyeti kaldırılamaz. Belki gezegendeki herkesi dört-altı ayda bir aşılamak da gerekmiyor” dedi.

Prof. Pollard söylerine şöyle devam etti:

”Daha Afrika’daki herkes bir doz aşı bile yaptıramamışken, tüm insanların dördüncü doz aşısını olabileceği bir noktaya gelmemiz kesinlikle mümkün değil.”

Bazı uzmanlar ise tıpkı grip aşılarında olduğu gibi koronavirüsler için de her yıl aşılanmamız gerekebileceğini söylüyor.

OMICRON’UN DA YENİ VARYANTLARI OLACAK

Yeni varyantların çıkmaya devam edeceğini belirten ve Omicron’da olduğu gibi hastalığın daha hafif geçirildiği varyantların ortaya çıkması durumunda İngiltere’nin iyi bir konumda olacağına dikkat çeken Pollard şöyle konuştu:

“Bu durumda sadece riskli gruplara ilave dozlar yapılabilir ama 12 yaşın üstündeki herkesin ilave doza ihtiyaç duyacağı bir noktaya gelmemiz çok olası değil. Omicron’un yeni varyantları olacak. Bunların nasıl olacağını bilmediğimiz için her şey değişebilir.”

Meraklı Hastalar

Merak Et, Sağlıklı Kal!

Paylaş
Yayınlayan
Meraklı Hastalar

Önceki Yazılar

Akromegali nedir? Akromegali hastalığının tedavisi var mı?

Halk arasında ‘büyüme hastalığı’ olarak bilinen Akromegali, ciltte et benlerinde ve benlerde artış, dudak, burun…

% gün önce

GEN, HIV ve kanser alanında önemli iş birliğine imza attı

GEN, Jaguar Health Inc. ile önemli bir ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attı. GEN,…

% gün önce

Türkiye’de bir ilk olan uniGEN projesi 1.000’den fazla öğrenciye ulaştı

Yenilikçi tedaviler ve nadir çözümler sunan GEN, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç şirketlerinden biri olarak…

% gün önce

“BU İŞ SANDIĞINDAN BÜYÜK” KAMPANYASI BAŞLIYOR

Günümüzde küresel bir salgın olarak nitelendirilen obezitenin, irade eksikliği ile açıklanabilecek basit bir yapıda olmadığı,…

% gün önce

GEN, YENİLİKÇİ İLACI SUL-238’İN FAZ 1 ÇALIŞMASINI BAŞLATTI

GEN, Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılması hedeflenen yenilikçi araştırma ilacı SUL-238'in sağlıklı gönüllülerle…

% gün önce

Humanis, Altın Havan Ödülü’ne layık görüldü

İnsan odaklı sağlık felsefesini benimseyen Humanis, 13. Altın Havan Ödülleri’nde nadir hastalıklardan biri olan Serebrotendinöz…

% gün önce