Kategoriler: Sağlık Haberleri

Rusya hayvanlara koronavirüs aşısı uygulamaya başladı

Mart ayı sonunda hayvanlar için koronavirüs aşısı geliştirdiğini açıklayan Rusya’nın veterinerlik gözlemci kurumu Rosselkhoznadzor, bazı bölgelerdeki veteriner kliniklerinin hayvanlara aşı uygulamaya başladığını açıkladı. Kurum, Carnivak-Cov adı verilen aşıya başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere, Arjantin, Güney Kore ve Japonya’dan ilgi gösterildiğini kaydetti. Hayvanlara yapılan korona aşısının 6 ay bağışıklık sağladığı düşünülüyor.

Rusya, ‘dünyada bir ilk’ olarak mart ayı sonunda hayvanlar için Kovid-19 aşısı geliştirdiğini açıklamış, Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı Başkanı Dankvert, o aşının ilk partisinin mayıs başında kullanıma sunulabileceğini duyurmuştu.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ DE İLGİ GÖSTERİYOR
Rusya’nın veterinerlik gözlemci kurumu Rosselkhoznadzor, yerel medyaya açıklamasında bazı bölgelerdeki veteriner kliniklerinin hayvanlara aşı uygulamaya başladığını ifade etti. Kurum, Carnivak-Cov adı verilen aşıya Avrupa Birliği ülkeleri, Arjantin, Güney Kore ve Japonya’dan da ilgi gösterildiğini söyledi.

KLİNİKLERE YAPILAN BAŞVURULARIN SAYISINDA ARTIŞ VAR
Rosselkhoznadzor danışmanı Julia Melano, özellikle “besicilerin, sık seyahat eden evcil hayvan sahiplerinin ve serbest dolaşan hayvanların sahiplerinin aşıya ilgi gösterdiğini ve kliniklere aşı için başvuru yapanların sayısının arttığını” söyledi. Öte yandan, bir diğer koronavirüs aşısı da ABD’deki veteriner ilaç firması Zoetis tarafından geliştiriliyor.

AŞI 6 AY BAĞIŞIKLIK SAĞLIYOR
Bilim insanları henüz hayvanların virüsü insanlara yaydığına ilişkin bir kanıt bulamadıklarını belirtiyor ama dünyanın farklı bölgelerinde, köpekler, kediler ve vizonlar dahil bazı hayvanlarda koronavirüs tespit edildi. Carnivak-Cov aşısının yaklaşık altı ay bağışıklık sağladığı düşünülüyor.Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı Başkanı Dankvert, ayda 3 milyon doz aşı üretme kapasitesine sahip olduğunu söyleyerek “Gelecekte her şey talebe ve durumun nasıl gelişeceğine bağlı olacak. Birçok kişi, yabancılar da dahil hayvan çiftlikleri ilgi göstermesine rağmen şimdilik neredeyse hiç sipariş yok” ifadelerini kullanmıştı.

Meraklı Hastalar

Merak Et, Sağlıklı Kal!

Paylaş
Yayınlayan
Meraklı Hastalar

Önceki Yazılar

Akromegali nedir? Akromegali hastalığının tedavisi var mı?

Halk arasında ‘büyüme hastalığı’ olarak bilinen Akromegali, ciltte et benlerinde ve benlerde artış, dudak, burun…

% gün önce

GEN, HIV ve kanser alanında önemli iş birliğine imza attı

GEN, Jaguar Health Inc. ile önemli bir ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attı. GEN,…

% gün önce

Türkiye’de bir ilk olan uniGEN projesi 1.000’den fazla öğrenciye ulaştı

Yenilikçi tedaviler ve nadir çözümler sunan GEN, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç şirketlerinden biri olarak…

% gün önce

“BU İŞ SANDIĞINDAN BÜYÜK” KAMPANYASI BAŞLIYOR

Günümüzde küresel bir salgın olarak nitelendirilen obezitenin, irade eksikliği ile açıklanabilecek basit bir yapıda olmadığı,…

% gün önce

GEN, YENİLİKÇİ İLACI SUL-238’İN FAZ 1 ÇALIŞMASINI BAŞLATTI

GEN, Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılması hedeflenen yenilikçi araştırma ilacı SUL-238'in sağlıklı gönüllülerle…

% gün önce

Humanis, Altın Havan Ödülü’ne layık görüldü

İnsan odaklı sağlık felsefesini benimseyen Humanis, 13. Altın Havan Ödülleri’nde nadir hastalıklardan biri olan Serebrotendinöz…

% gün önce