Kategoriler: Estetik Cerrahi

Revizyon Burun Estetiği Adayları Dikkat!

 

Burun estetiği ameliyatlarından sonra pek çok nedenden dolayı revizyon ameliyatları gündeme gelmektedir.

Revizyon burun ameliyatların da en çok karşılaşılan sorunların başında ideal kaş – burun ucu çizgisinin kaybolması olduğunu belirten Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk İnanlı, hastaların revizyon burun estetiğinde dikkat etmesi gereken diğer noktaları açıkladı.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı revizyon burun meliyatlarına en çok gereksinim duyulan durumları şöyle sıraladı; “İlk operasyonda planlama eksikliği, burnun çökmesi, burun ucunun düşmesi, burun kavislerin olmaması, gülüş dinamiklerinde burnun çok uzun bırakılması, burnun yeniden yapılandırılamaması, burundaki ileri derecede eğrilikler, asimetriler veya birtakım yerlerde kemik veya kıkırdak çıkıntıların oluşması, ameliyat öncesi eksik ve yetersiz analizler sonucu istenilen sonucun elde edilememesi gibi nedenlerden dolayı burunda revizyon ameliyatları gerçekleştirilir.”

Kalın cilt tecrübe ister!

Kalın ciltli hastalar genelde burunlarının büyük, kalın uçlarından rahatsızlık duyar ve küçültme talebi ile gelirler. Bu tür burunlarda, cilt çok kalın olduğundan dolayı burun çok fazla küçülürse sonuç istenilen gibi olmaz. Kıkırdak ve kemik çok fazla inceltilse bile cildi kesip atmak veya inceltmek mümkün olmadığından cilt kemik çatının üzerine yığılmış bir cilt görüntüsü ile karşı karşıya kalınır. Bu şekilde bir operasyon uygulanılırsa, oldukça toplu ve tamamen şekilsiz bir burun ucu yapısı ile sonlanacaktır.

Hastalar burunlarının daha da ufalması için revizyon ameliyatı isteğiyle geldiklerinde ilgili konuda yapılacakların sınırlı olduğu, neden sonuç çerçevesinde detaylıca anlatılmadır. Burun operasyonlarının sonucunu etkileyen, dikkatle incelenmesi gereken 3 temel bileşen vardır: “Kıkırdak çatı, kemik çatı ve cilttir.”

Kıkırdak ve kemik çatıda istediğimiz gibi her türlü küçültme, düzeltme, ekleme ve şekil verme yapabilmekteyiz ama bu ameliyatlarda tek değişiklik yapamadığımız organ ise “cilttir”. Hastanın ameliyat öncesi cilt kalınlığı ne ise ameliyat sonrasında da o olarak devam edecektir. Kalın ciltli hastalar cilt kalınlığının incelmesini beklememelidir. Ancak tecrübeli ellerde yapılacak olan ameliyat planlaması ile, kalın ciltli hastaların da, oldukça şık, kadınsı hatlarda ve erkek hastalar için de, yine ideal ve karakteristik erkek burunlarına sahip olmaları mümkündür.

Bütün burun ameliyatları bizler için birer yeniden yapılandırma ameliyatlarıdır. Kıkırdak ve kemik çatının, burun ucunun bir ömür boyu çökmeyecek şekilde yeniden yapılandırılması, revizyon olmaması açısından önemlidir. Dıştaki cilt ve altta oluşturduğumuz yeni kıkırdak – kemik çatı, daimi olarak birbirine uyum sağlamaya çalışır. Eğer alttaki yeni oluşturulan kıkırdak kemik çatı, stabil bir biçimde dizayn edilmemiş ve kıkırdaklarla desteklenmemişse, uzun vadede burunda düşme sorunları ile karşılaşılması olasıdır. Bu yüzden, revizyon ameliyatlarında en sık karşılaştığımız düşmüş burun uçlarını yeniden kaldırıyoruz. Bir bina yapar gibi önce binanın temelini, sonra kıkırdak kolonlar ile burun ucu çatısını kaldırıp, kadınsı estetik kaş – burun ucu tatlı kavsini verip cilde geçiyoruz.

Burunun yeniden yapılandırmasında, kulak ve kaburga kıkırdağının önemine değinen İnanlı, sözlerine şöyle devam ediyor; “Özellikle kulak için, kulağın şeklini bozmayacak şekilde, kulak arkasından yapılan bir kesi ile kulak kepçesi kıkırdağının bir bölümü alınır. Burnun yedek lastiklerinden biri kulaktaki kıkırdaktır. Kesi izi kulak arkasında gizlenir, görülmez.

Burun içine büyük miktarlarda kıkırdak gerekiyorsa kulak yerine “kaburgadan” alınması gerekebilir. Kaburgadan kıkırdak alınması bazen endoskopik yöntem ile 1-1 buçuk cm’lik göğüs kesisi ile olur ve iz görünmez. Ancak daha büyük miktarlarda kıkırdak alımı söz konusu ise 4-5 cm’lik kesiler kullanılabilir.

Gülin Misket

hayallerinin peşinde... çok okuyan,azıcık yazan,daima gülen bir meczup...

Paylaş
Yayınlayan
Gülin Misket

Önceki Yazılar

Akromegali nedir? Akromegali hastalığının tedavisi var mı?

Halk arasında ‘büyüme hastalığı’ olarak bilinen Akromegali, ciltte et benlerinde ve benlerde artış, dudak, burun…

% gün önce

GEN, HIV ve kanser alanında önemli iş birliğine imza attı

GEN, Jaguar Health Inc. ile önemli bir ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attı. GEN,…

% gün önce

Türkiye’de bir ilk olan uniGEN projesi 1.000’den fazla öğrenciye ulaştı

Yenilikçi tedaviler ve nadir çözümler sunan GEN, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç şirketlerinden biri olarak…

% gün önce

“BU İŞ SANDIĞINDAN BÜYÜK” KAMPANYASI BAŞLIYOR

Günümüzde küresel bir salgın olarak nitelendirilen obezitenin, irade eksikliği ile açıklanabilecek basit bir yapıda olmadığı,…

% gün önce

GEN, YENİLİKÇİ İLACI SUL-238’İN FAZ 1 ÇALIŞMASINI BAŞLATTI

GEN, Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılması hedeflenen yenilikçi araştırma ilacı SUL-238'in sağlıklı gönüllülerle…

% gün önce

Humanis, Altın Havan Ödülü’ne layık görüldü

İnsan odaklı sağlık felsefesini benimseyen Humanis, 13. Altın Havan Ödülleri’nde nadir hastalıklardan biri olan Serebrotendinöz…

% gün önce