Kategoriler: Sağlık Haberleri

Pandemi nedeniyle fıtık hastalarında felç görülme oranı arttı

Trabzon’da omurga hastalığı bulunan 3 hastanın kısmi felç geçirmesinin ardından uyarılarda bulunan Medical Park Karadeniz Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Güngör Usta, pandemi nedeniyle bel ve boyun bölgesinde fıtığı bulunan hastaların tedavisini aksatması sonucunda felcin yanı sıra kalıcı nörolojik hasarların da yaşandığına dikkat çekti.

Pandemi nedeniyle tedavisini aksatan omurga hastalarını bekleyen tehlikelere dikkat çeken Medical Park Karadeniz Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Güngör Usta, “Sadece şubat ayı içinde 3 tane bel fıtığı hastası, ayak bileklerinde ciddi felçle bize başvurdu. Ameliyatlarını yaptık. Fizik tedavi süreci gerektiren geç kalınmış vakalardı bunlar. Mutlaka ameliyat olması gereken hastalarda tedavi geç kalındığında ciddi felçlerle ve kalıcı nörolojik kusurlarla kendini gösterebiliyor” dedi.

KALICI HASARA NEDEN OLUYOR

Omurga hastalıkları ve buna bağlı şikâyetlerin hastaneye başvuru sebeplerinde en üst sıralarda yer aldığını hatırlatan Op. Dr. Güngör Usta, “Özellikle bel ve boyun fıtıkları en sık karşılaştığımız omurga sorunlarıdır. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci, birçok hastalıkta olduğu gibi omurga hastalıklarının da tanı tedavi ve takibini aksatmıştır. Hastalar virüs korkusu nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurmayı ertelemektedir” şeklinde konuştu.

OMURGA SORUNUNUZ VARSA VAKİT KAYBETMEYİN!

Özellikle cerrahi tedavide geç kalınmış bir bel ya da boyun fıtığı rahatsızlığının kalıcı nörolojik kusurlara yol açabileceğinin altını çizen Op. Dr. Güngör Usta, “Nitekim son zamanlarda tedavisini geciktirdiği için ciddi felçlerle başvuran hastalar görmekteyiz. Durumun ciddiyet ve aciliyetine hastanın kendisinin karar vermesi mümkün değildir. Omurga sorunları yaşayan hastalara en kısa zamanda beyin cerrahisi bölümüne başvurmalarını öneririm” ifadelerini kullandı.

Meraklı Hastalar

Merak Et, Sağlıklı Kal!

Paylaş
Yayınlayan
Meraklı Hastalar

Önceki Yazılar

Akromegali nedir? Akromegali hastalığının tedavisi var mı?

Halk arasında ‘büyüme hastalığı’ olarak bilinen Akromegali, ciltte et benlerinde ve benlerde artış, dudak, burun…

% gün önce

GEN, HIV ve kanser alanında önemli iş birliğine imza attı

GEN, Jaguar Health Inc. ile önemli bir ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attı. GEN,…

% gün önce

Türkiye’de bir ilk olan uniGEN projesi 1.000’den fazla öğrenciye ulaştı

Yenilikçi tedaviler ve nadir çözümler sunan GEN, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç şirketlerinden biri olarak…

% gün önce

“BU İŞ SANDIĞINDAN BÜYÜK” KAMPANYASI BAŞLIYOR

Günümüzde küresel bir salgın olarak nitelendirilen obezitenin, irade eksikliği ile açıklanabilecek basit bir yapıda olmadığı,…

% gün önce

GEN, YENİLİKÇİ İLACI SUL-238’İN FAZ 1 ÇALIŞMASINI BAŞLATTI

GEN, Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılması hedeflenen yenilikçi araştırma ilacı SUL-238'in sağlıklı gönüllülerle…

% gün önce

Humanis, Altın Havan Ödülü’ne layık görüldü

İnsan odaklı sağlık felsefesini benimseyen Humanis, 13. Altın Havan Ödülleri’nde nadir hastalıklardan biri olan Serebrotendinöz…

% gün önce