Kategoriler: Sağlık Haberleri

Mikrobiyota Araştırmalarına Destek İçin Vakıf Kuruldu

İnsan mikrobiyatasını anlamak ve araştırmalarını geliştirmek amacıyla, dünya genelinde bağırsak florasıyla ilgili araştırma ve projelere destek için “Biocodex Mikrobiyota Enstitüsü” ve “Biocodex Mikrobiyota Vakfı” kuruldu. Vakıf, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 11 ülkeden, her bir proje için yıllık 25 Bin ile 200 Bin Euro arasında projenin içeriğine göre araştırma fonu dağıtacak.

Biocodex Türkiye tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Biocodex Mikrobiyota Vakfı, 2018 yılında alanında bilimsel kabul görmüş, öncü bilim insanlarının danışmanlığında ve ‘İnsan Sağlığı ve Hastalıklarında Bağırsak Mikrobiyotası’ ile ilgili temel veya klinik çalışmaları desteklemek üzere kuruldu. Mikrobiyota ve onun dünya sağlığı ile ilgisi konusunda gittikçe artan küresel bir ilgi söz konusudur. Bilim insanları, akademik çevreler, hükümetler ve genel kamuoyu mikrobiyota çalışmalarını desteklemektedir. Biocodex Mikrobiyota Vakfı, insan mikrobiyomunun bağırsak, deri, jinekolojik vb. gibi her türlü alanındaki uluslararası kanaat liderlerinin araştırmalarını destekleyecektir.”

Değişen mikrobiyota ve sağlığa etkileri çalışmaları desteklenecek

Açıklamada, bu çerçevede, 2018 yılı içerisinde ülkemizin de seçilmiş olduğu 11 ülkede ulusal çalışmaları desteklemek üzere Ulusal Araştırma Bursu için fon ayrıldığı belirtilerek, “Bu 11 ülke Belçika, Amerika, Fransa, Meksika, Polonya, Kanada, Rusya, Fas, Baltık, Ukrayna ve Türkiye’dir ve her ülkede ayrı ayrı o ülke adresli 11 çalışma desteklenecektir. Türkiye’de verilecek destek için başvurular Eylül 2018’de son bulmuştur. Ülkemizden bilimsel komite tarafından seçilecek olan araştırmalara verilecek toplam destek miktarı 25.000 Euro kadardır” denildi.

Türkiye bilimsel komite üyeleri seçimini yapacak

Alanında lider hekimler tarafından oluşturulmuş bilimsel komite üyeleri Prof. Dr. Cihan Yurdaydın (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji BD), Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş (Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Çocuk Gastroenteroloji BD), Prof. Dr. Ateş Kara (Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları BD), Prof. Dr. Tarkan Karakan (Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji BD), Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici (Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı) Aralık 2018 tarihine kadar seçimlerini yapacaklar ve seçilen araştırmalar kamuoyu ile paylaşılacak.

Meraklı Hastalar

Merak Et, Sağlıklı Kal!

Paylaş
Yayınlayan
Meraklı Hastalar

Önceki Yazılar

Akromegali nedir? Akromegali hastalığının tedavisi var mı?

Halk arasında ‘büyüme hastalığı’ olarak bilinen Akromegali, ciltte et benlerinde ve benlerde artış, dudak, burun…

% gün önce

GEN, HIV ve kanser alanında önemli iş birliğine imza attı

GEN, Jaguar Health Inc. ile önemli bir ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attı. GEN,…

% gün önce

Türkiye’de bir ilk olan uniGEN projesi 1.000’den fazla öğrenciye ulaştı

Yenilikçi tedaviler ve nadir çözümler sunan GEN, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç şirketlerinden biri olarak…

% gün önce

“BU İŞ SANDIĞINDAN BÜYÜK” KAMPANYASI BAŞLIYOR

Günümüzde küresel bir salgın olarak nitelendirilen obezitenin, irade eksikliği ile açıklanabilecek basit bir yapıda olmadığı,…

% gün önce

GEN, YENİLİKÇİ İLACI SUL-238’İN FAZ 1 ÇALIŞMASINI BAŞLATTI

GEN, Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılması hedeflenen yenilikçi araştırma ilacı SUL-238'in sağlıklı gönüllülerle…

% gün önce

Humanis, Altın Havan Ödülü’ne layık görüldü

İnsan odaklı sağlık felsefesini benimseyen Humanis, 13. Altın Havan Ödülleri’nde nadir hastalıklardan biri olan Serebrotendinöz…

% gün önce