Estetik Uygulamalar Diş Hassasiyetine Yol Açmaz

Estetik diş tedavisi olarak bilinen restoratif diş tedavisinin dişlerde meydana gelen sert doku kayıplarının da tedavi edilmesinde kullanıldığını söyleyen diş hekimi Göker Taşkınsu bu tedavilerin diş hassasiyetine yol açtığı yönündeki düşüncenin doğru olmadığını söyledi.

Birçok diş rahatsızlıklarında restoratif diş tedavisinin uygulanabileceğini belirten Dentakademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden diş hekimi Göker Taşkınsu “Çürük dişlerin tedavisinde, kırılmış, aşınmış ya da hassasiyet oluşmuş dişlerde, hafif çapraşık dişlerin düzeltilmesinde restoratif diş tedavisi uygulanabilir. Restoratif diş tedavisi her yaş aralığındaki ve hatta onkoloji tedavisi gören kişilerde olmak üzere kolaylıkla uygulanabilir bir işlemdir. Restoratif diş dolgusu halk arasında beyaz dolgu olarak bilinen dolgulardır. Restoratif diş dolgusu çürük, kırılmış, aşınmış ya da hassasiyete uğramış dişlerin tedavisinde kullanılabilir” dedi.

En çok tercih edilen işlem diş beyazlatma

Diş Hekimi Göker Taşkınsu

Diş beyazlatma işleminin restoratif diş tedavisinde en çok tercih edilen işlemlerden biri olduğunu belirten Taşkınsu, “Diş beyazlatma işlemi ev tipi ve ofis tipi beyazlatma olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ev tipi beyazlatmada dişlerinin ölçüsü alınarak kişiye özel plaklar hazırlanır ve bu plaklarla birlikte kişiye beyazlatma ajanı verilir. Bu uygulamayı kişiler evde kendi başına istediği zaman uygulayabilir. Ofis tipi beyazlatma ise diş hekimlerinin muayenede yaptıkları bir işlemdir ve altı aydan önce tekrarlanamaz. Beyazlatmada en etkili olan iki beyazlatma tipinin birlikte kullanılmasıdır ancak beyazlatma işleminin ömrü hastaya bağlıdır. Kola ve kahve gibi renkli içecekleri çok tüketen ya da günlük ağız ve diş bakımını düzenli yapmayan kişilerde beyazlatma işlemi daha kısa ömürlü olmaktadır” dedi.

Tedaviden sonra günlük ağız ve diş bakımına dikkat edilmeli

Estetik uygulamaların hiçbirinin hassasiyete ya da dişte bir rahatsızlığa yol açmayacağını belirten diş hekimi Taşkınsu, “Estetik gülüş tasarımı yapılmadan önce hastanın diş sağlığından emin olunmalı, çürük sorunu varsa önce bu sorun tedavi edilmeli ve hastanın diş çene yapısına göre tedavi yöntemi belirlenmelidir. Restoratif diş tedavisi uygulanan kişiler günlük ağız ve diş bakımına özen göstermeye devam etmelidir” dedi.

Meraklı Hastalar

Merak Et, Sağlıklı Kal!

Paylaş
Yayınlayan
Meraklı Hastalar

Önceki Yazılar

Akromegali nedir? Akromegali hastalığının tedavisi var mı?

Halk arasında ‘büyüme hastalığı’ olarak bilinen Akromegali, ciltte et benlerinde ve benlerde artış, dudak, burun…

% gün önce

GEN, HIV ve kanser alanında önemli iş birliğine imza attı

GEN, Jaguar Health Inc. ile önemli bir ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attı. GEN,…

% gün önce

Türkiye’de bir ilk olan uniGEN projesi 1.000’den fazla öğrenciye ulaştı

Yenilikçi tedaviler ve nadir çözümler sunan GEN, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç şirketlerinden biri olarak…

% gün önce

“BU İŞ SANDIĞINDAN BÜYÜK” KAMPANYASI BAŞLIYOR

Günümüzde küresel bir salgın olarak nitelendirilen obezitenin, irade eksikliği ile açıklanabilecek basit bir yapıda olmadığı,…

% gün önce

GEN, YENİLİKÇİ İLACI SUL-238’İN FAZ 1 ÇALIŞMASINI BAŞLATTI

GEN, Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılması hedeflenen yenilikçi araştırma ilacı SUL-238'in sağlıklı gönüllülerle…

% gün önce

Humanis, Altın Havan Ödülü’ne layık görüldü

İnsan odaklı sağlık felsefesini benimseyen Humanis, 13. Altın Havan Ödülleri’nde nadir hastalıklardan biri olan Serebrotendinöz…

% gün önce