Kategoriler: Sağlık Haberleri

Birçok ilaç, eczanelere kısıtlı sayıda gönderiliyor

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, “Fiyat artışı öncesinde özellikle ocak ayında birçok ilaç, firmalar ve ecza depoları tarafından eczanelere tevzi olarak, yani kısıtlı sayıda gönderiliyor ve bu durum eczanelerdeki talebi karşılamıyor. 3-5 adet gibi kotalarla eczanelere verilen ya da yok denilen ilaçlar hasta mağduriyeti oluşturuyor” dedi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Saydan, eczanelerde yaşanan ilaç yokluğunun sebebinin eczaneler olmadığına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Saydan, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilaç euro kuru artışı öncesinde piyasada ilaç yokluğu yaşanıyor. İlaçlar, firmalar ve ecza depoları tarafından tevzi uygulaması kapsamında günlük hiçbir eczanenin talebine tam karşılık vermeyecek oranda 3-5 adet gibi kotalarla eczanelere veriliyor ya da yok denilerek gönderilmiyor” dedi.

“BU DURUMA MÜDAHALE ETMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Saydan’ın açıklaması şöyle:

“Fiyat artışı öncesinde özellikle ocak ayında birçok ilaç, firmalar ve ecza depoları tarafından eczanelere tevzi olarak, yani kısıtlı sayıda gönderiliyor ve bu durum eczanelerdeki talebi karşılamıyor. 3-5 adet gibi kotalarla eczanelere verilen ya da yok denilen ilaçlar hasta mağduriyeti oluşturuyor. Son zamanlarda özellikle antibiyotikler, çocuk şurupları, burun spreyleri, grip ilaçları, bazı tansiyon ve onkoloji ilaçları bulunamıyor. Son zamanlarda özellikle antibiyotikler, çocuk şurupları, burun spreyleri, grip ilaçları, bazı tansiyon ve onkoloji ilaçları bulunamıyor.

Ancak, şubat ayındaki fiyat değişikliği geçerli olduktan hemen sonra söz konusu ilaçlar bir anda piyasaya çıkarak tedarik edilebiliyor. Bu da bazı firma veya dağıtım kuruluşlarının söz konusu ilaçları stok yaparak eczaneleri ve dolayısıyla vatandaşı mağdur ettikleri yönünde kanaat oluşmasına sebep oluyor.

TEİS olarak; vatandaşın mağdur olmaması ve eczacıların töhmet altında bırakılmaması için, Sağlık Bakanlığı’nın İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinden aylık ortalama ilaç akışına bakarak yapacağı inceleme ile ilaç akışını kesen ya da azaltan firma ve dağıtım kuruluşlarının tespit etmesini ve bu duruma müdahale etmesini talep ediyoruz.”

Meraklı Hastalar

Merak Et, Sağlıklı Kal!

Paylaş
Yayınlayan
Meraklı Hastalar

Önceki Yazılar

GEN, HIV ve kanser alanında önemli iş birliğine imza attı

GEN, Jaguar Health Inc. ile önemli bir ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attı. GEN,…

% gün önce

Türkiye’de bir ilk olan uniGEN projesi 1.000’den fazla öğrenciye ulaştı

Yenilikçi tedaviler ve nadir çözümler sunan GEN, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç şirketlerinden biri olarak…

% gün önce

“BU İŞ SANDIĞINDAN BÜYÜK” KAMPANYASI BAŞLIYOR

Günümüzde küresel bir salgın olarak nitelendirilen obezitenin, irade eksikliği ile açıklanabilecek basit bir yapıda olmadığı,…

% gün önce

GEN, YENİLİKÇİ İLACI SUL-238’İN FAZ 1 ÇALIŞMASINI BAŞLATTI

GEN, Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılması hedeflenen yenilikçi araştırma ilacı SUL-238'in sağlıklı gönüllülerle…

% gün önce

Humanis, Altın Havan Ödülü’ne layık görüldü

İnsan odaklı sağlık felsefesini benimseyen Humanis, 13. Altın Havan Ödülleri’nde nadir hastalıklardan biri olan Serebrotendinöz…

% gün önce

Pozitif-iz Derneği ve Sarıyer Belediyesi’nden önemli iş birliği: Ücretsiz ve kimlik bilgisi vermeden HIV Testi

Günümüzde HIV (İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü) ile enfekte olan kişiler uygun tedavilerle hayatlarına normal bir…

% gün önce