Kategoriler: Salgın Hastalıklar

9 Bölgede Günlük Vaka Sayısı 400-500’e Çıktı

Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Muharrem Baytemür, sahadan ve filyasyon ekiplerinden alınanan bilgilere göre, 9 bölgeye ayrılan Ankara’nın her bölgesinden günlük 400-500 vaka bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi. Kapatılan hastanelerin tekrar açılmasının gündemde olduğunu da ifade eden Baytemür, “Servislerde yoğun bir hasta yatışı var. Yoğun bakım için hastalar sıraya koyuluyor” dedi.

Sputnik Türkiye’de Atilla Güner’le Akşam Postası programına konuk olan Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Muharrem Baytemür, sahadan ve filyasyon ekiplerinden gelen bilgilerle açıklanan rakamlar arasında büyük bir fark olduğunu söyledi.

Baytemür, “Kapatılan eski hastanelerin tekrar açılması gündemde. Servislerde yoğun bir hasta yatışı var. Yeterli yoğun bakım ünitesi olmadığı için hastalar sıraya koyuluyor” dedi.

Her bölgede 400-500 vaka var

Günlük vaka sayılarıyla ilgili soruya da cevap veren Baytemür, filyasyon ekiplerinin çalıştığı Ankara’da bilinen 9 bölge olduğunu söyleyerek şu yanıtı verdi:

* Filyasyon ekiplerini Sağlık Bakanlığı yaklaşık bin 400 çalışanla Ankara İl Sağlık Müdürlüğü emrine verdi. Bunların bir kısmı merkezde, bir kısmı da sahada.

* 9 bölgeden bize gelen rakamlar için söylüyorum. Yine de altını çiziyorum bunların teyit edilmesi lazım ama her bölgede yaklaşık 400-500 vakanın olduğu bilgisi bize ulaşıyor.

* Bir yoğunluk var. Vatandaşların da kendilerine ait önlemler açısından bir şeffaflığa ihtiyaç var. Daha ciddiye alınması gerektiğini düşünüyorum.

* Vaka sayıları açıklanan düzeyde değil. Bu artık çok aşikar. Eğer öyle olsaydı ek önlemlere, ek personele, filyasyon ekiplerinin çoğalmasına ihtiyaç duyulmazdı. Oldukça fazla hasta var. Bu bilgilerin şeffaf halde iletilmesi lazım.

Birbirlerine selam verecek vakitleri yok

Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan personelle ilgili bilgi de veren Baytemür, “Birbirlerine bir ‘merhaba’ bile diyemeyecek durumdalar. Yoğunluk var. İnsanlar yemeğe bile zaman ayıramayacak düzeyde bir çalışma temposunda. Yoğun bakımlar dolmuş durumda. Servisten yoğun bakıma geçişler bile bir sıraya koyuluyor” dedi.

Meraklı Hastalar

Merak Et, Sağlıklı Kal!

Paylaş
Yayınlayan
Meraklı Hastalar

Önceki Yazılar

Akromegali nedir? Akromegali hastalığının tedavisi var mı?

Halk arasında ‘büyüme hastalığı’ olarak bilinen Akromegali, ciltte et benlerinde ve benlerde artış, dudak, burun…

% gün önce

GEN, HIV ve kanser alanında önemli iş birliğine imza attı

GEN, Jaguar Health Inc. ile önemli bir ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attı. GEN,…

% gün önce

Türkiye’de bir ilk olan uniGEN projesi 1.000’den fazla öğrenciye ulaştı

Yenilikçi tedaviler ve nadir çözümler sunan GEN, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç şirketlerinden biri olarak…

% gün önce

“BU İŞ SANDIĞINDAN BÜYÜK” KAMPANYASI BAŞLIYOR

Günümüzde küresel bir salgın olarak nitelendirilen obezitenin, irade eksikliği ile açıklanabilecek basit bir yapıda olmadığı,…

% gün önce

GEN, YENİLİKÇİ İLACI SUL-238’İN FAZ 1 ÇALIŞMASINI BAŞLATTI

GEN, Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılması hedeflenen yenilikçi araştırma ilacı SUL-238'in sağlıklı gönüllülerle…

% gün önce

Humanis, Altın Havan Ödülü’ne layık görüldü

İnsan odaklı sağlık felsefesini benimseyen Humanis, 13. Altın Havan Ödülleri’nde nadir hastalıklardan biri olan Serebrotendinöz…

% gün önce